Povestea noastră

O afacere de familie, care oferă produse proaspete, ca pentru copiii mei

La fabrica de lapte Militari – Miorița după anul 1989 – care alimenta înainte întreg orașul București, lucrau, încă din 1975, trei membri ai familiei mele. Am ținut minte de mic ce înseamnă laptele bun, sănătos și produsele delicioase care se fac din el: smântâna cu adevărat cremoasă, iaurtul fermentat fix cât trebuie, acrișor și răcoritor, plin de bacterii benefice pentru organism, sau untul gustos, care se întinde aproape singur pe pâine.

Imediat ce s-au născut copiii mei, mi-am dorit sa îi hrănesc natural, cu produse proaspete

 

Când am crescut, am înțeles repede și ce diferențe enorme există între produsele lactate, procesate și cele proaspete. De aceea, imediat ce s-au născut copiii mei, mi-am dorit sa îi hrănesc natural, cu produse proaspete. Pentru că eram nemulțumit de oferta industrială de pe piață, am înființat propria mea fabrică de lactate, în anul 2014, chiar pe același teren pe care avem și casa în care locuim. Am adunat familia, cu unchi și mătuși, practic toți membrii care aveau experiență de lucru la Miorița și ne-am pus pe treabă. Copiii mei cresc acum văzând cât se muncește la o afacere de familie, jucându-se cu văcuțele și căprițele și, mai ales, bând lapte proaspăt în fiecare zi.

 

Toate produsele făcute de noi la Casa Natura  sunt făcute artizanal. Nu există “mașini” ca în alte fabrici, ci doar vase în care se fierbe laptele, așa cum îl fierbeau bunicii, pe vremuri, cu încălzire și răcire lente, la temperaturi joase, atent controlate, așa încât laptele să își păstreze toate proprietățile. Nu prelucrăm niciodată cantități mari, pentru că nu vrem să procesăm laptele, așa cum se procedează în procesele industriale. Chiar și dozajul laptelui îl facem tot manual, pentru a nu sparge molecula din lapte.

Producția este strâns legată de numărul de comenzi, așa încât drumul laptelui să fie cât mai scurt. Tot laptele care este muls într-o zi este procesat în aceeași zi, iar a doua zi deja este livrat clienților noștri.

Investim permanent în hrana animalelor,  în calitatea vieții acestora și în condițiile de muls. Ținem foarte mult să producem cele mai curate și mai proaspete produse și dorim să lăsăm Casa Natura moștenire copiilor noștri. Să fie mândri să crească brandul pe mai departe, să iubească animalele și să continue să ofere tuturor gustul bun al laptelui proaspăt și al produselor derivate din acesta. Sănătatea oamenilor începe cu sănătatea animalelor. Casa Natura este dovada vie că alimentația bună se face cu dragoste.

Cristian Zanfir