Simplu, delicios, distractiv: rețeta de sărățele
Comentariile sunt închise pentru Simplu, delicios, distractiv: rețeta de sărățele

Sărățele

Cui nu-i plac sărățelele? De la pitici la bunici, toată lumea se dă în vânt după delicioasele, crocantele sărățele. Le puteți ronțăi cu plăcere în pauze, în orice moment al zilei, iar să le preparați, e la fel de simplu, de distractiv și de savuros! Iată o rețetă simplă, numai bună de experimentat cu ajutorul celor mici:

Ingrediente: 500 g făină, 400 g telemea sărată de vaci (dacă vi se pare că nu este suficient de sărată, mai puteți adauga sare), 130 g unt, 2 ouă, 120 g smântână. Pentru decor, dați liber fanteziei: susan, mac, chimen, negrilică etc. plus 2 gălbenușuri pentru uns.

Preparare:

Dăm prin răzătoarea mare telemeaua și untul rece. Amestecăm cu restul ingredientelor (unt, ouă, smântână), fără a frământa prea mult. Le amestecăm atât cât simțim că se leagă compoziția și încă se văd bucățele de telemea prin cocă. Învelim coca cu o folie și o punem la frigider 30 minute, pentru a se odihni.

Preîncălzim cuptorul la 170 grade.  Întindem coca, în grosime de aproximativ 5 mm și tăiem sărățelele cu un cuțit de patiserie sau cu unul simplu, cu dimensiuni de aproximativ 10 cm lungime și 1 cm lățime. Le ungem cu gălbenușul și presărăm semințele pregătite pentru decor (susan, mac, chimen, negrilică etc.) le așezăm cu grijă în tavă și le dăm la cuptor, pentru 20 de minute.

După ce se răcesc, sunt numai bune de savurat!

Poftă bună!

0

TOP

X